Ca-li-ta-te! Ai inteles?

Azi eu usor sa scrii, sa publici, sa impartasesti cu intreaga lume ceea ce gandesti. Nu e doar usor, ci si la indemana tuturor. Vorbesc, desigur, de mediul online. Bloguri, micro-siteuri, site-uri etc stau la dispozitia celor pe care ii mananca degetele pe tastaura si nu au pace pana cand nu se prezinta marelui public prin scris. Insa, ca orice lucru pe lumea asta, daca vrei sa aiba cea mai mica valoare, trebuie facut bine, cu un plan si cu anumite masuri de siguranta. Sa ma explic. In primul rand, conteaza calitatea informatiilor oferite. Veridicitatea acestora, stilul in care sunt scrise si, neaparat!, corectitudinea limbii. Conteaza forma in care sunt organizate (designul) si modul in care sunt promovate (retelele de socializare cel mai ades). Bun. Am uitat ceva in aceasta reteta prescurtata a unui potential succes in era digitala? O, da. Cred ca esentialul… Am „uitat” sa mentionez ca este nevoie, ca toate cele spuse mai sus sa existe si sa ia amploare, de servicii web de calitate. Asa cum sunt, de exemplu, cele oferite de Claus Web

In primul rand, vreau sa va aduc aminte de o intamplare nefericita (sa-i zicem „intamplare”).

De curand, numerosi bloggeri s-au trezit la un moment dat, din senin, ca nu-si mai pot accesa blogurile. Pur si simplu, acestea disparusera „peste noapte” cum se spune. Firma de hosting avusese o problema cu un server, astfel ca numeroase site-uri si bloguri au disparut in neant. Iar partea proasta a fost ca multe dintre acestea nu aveau nici macar backup-uri. Desigur ca stiti despre ce vorbesc. Si niciunul dintre cei care desfasoara o activitate online (ca pasiune sau ca business) nu vor sa se confrunte cu asa ceva nici in cele mai negre cosmaruri. Va dati seama, munca de luni sau ani de zile sa se duca pe apa Sambetei intr-o clipita? Pai sa nu innebunesti?

Asadar, eu cred ca acest nefericit accident cat se poate de real este cel mai bun argument in favoarea afirmatiei mele de mai sus. De aceea este important sa alegi o firma cu experienta, care abordeaza cu seriozitate si profesionalism toate aspectele care tin de gazduire web, inregistrare domenii, servere virtuale si dedicate, cloud hosting etc. Numai asa, munca ta are sens si sanse sa nu se piarda la primul cablu scos din priza.

Cum spuneam, alege-ti de la bun inceput parteneri de incredere pentru fiecare sector al activitatii tale. Nu lasa nimic la voia intamplarii si nu fa niciodata rabat de la calitate! Mult succes!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *