Calculatoarele ne fac viata mai usoara

Intotdeauna mi s-au parut interesante calculatoarele. Mai mult decat interesante, utile. Primul calculator l-am primit de la tatal meu cand eram in clasele primare; evident, cu putina matematica – ca tot vorbim de calcul-ator – reiese ca nu ma refer la computere, ci la simplele calulatoare pe care nu prea aveam voie sa le luam la scoala, dar cat de utile se dovedeau oridecateori aveam de facut rapid niste calcule complicate. Ulterior, am avut alte calculatoare, cu ajutorul carora rezolvam repede exercitii mai complicate, fie ca erau ecuatii sau calcule trigonometrice. Dupa ce au aparut computerele si, in cativa ani, majoritatea aveam deja unul acasa, calculatoarele clasice  au devenit programe sau chiar site-uri, iar utilitatea lor s-a extins.

De exemplu, in Romania se folosec ca unitati de masura kilogramul, kilometrul, gradele Celsius etc. Stie cineva (pe dinafara) echivalenta acestora in pounds, mile sau grade Fahrenheit? Pentru asta, exista „calculatoare” (sau convertoare), de fapt softuri care fac aceste transformari automat si ne ajuta sa ne orientam atunci cand gasim informatii exprimate in aceste unitati cu care, in general, nu suntem foarte familiarizati. Sunt on-line si sunt gratuite si asta este un mare avantaj.

Un alt exemplu, il constituie sistemul monetar international si echivalente dintre monede. Cu alte cuvinte, cursul valutar. Acesta este esential nu numai la nivel macro-economic, ci si la nivel individual, afectandu-ne economiile si deciziile legate de investitii, calatorii in strainatate, economisire eficienta s.a.m.d. Pentru a avea informatii despre cursul valutar BNR la zi si istoricul acestuia, tot internetul este cel care ne ajuta accesand site-ul eCursValutar.ro care ofera gratuit aceste informatii. Sunt astfel disponibile 30 de monede, de la cele mai tranzactionate, pana la cele mai putin folosite la noi, cum ar fi Realul brazilian sau Pesos mexicani.

logo ecursvalutar

Mai mult, site-ul are un convertor rapid care faciliteaza calcularea echivalentei diferitelor valute, din orice data vrem, cu sau fara TVA. De asemenea, se poate urmari grafic evolutia celor mai utilizate valute (euro si dolar) din ultimele 10 zile, ceea ce poate indica trendul acestor monede. In ceea ce priveste istoricul cursului valutar, acesta este  disponibil pentru fiecare zi a ultimilor 10 ani, pentru oricare dintre valute.

ecursvalutar2

Va dati seama ca acest gen de calculatoare este deja salvat printre favoritele mele atat datorita utilitatii sale, cat si interfetei prietenoase si foarte usor de accesat. Cu eCursValutar.ro nimeni nu mai poate fi dus in eroare cand vine vorba de cursul valutar.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *