Cel mai bun sushi in Brasov

Sushi in Brasov? De ce nu?

E greu sa privesti orasul in care locuiesti cu ochiul insetat de descoperiri al turistului. Inainte sa ma mut in Brasov, de cate ori ajungeam aici, nu-mi ajungeau timpul si energia pentru a vedea fiecare cotlon, pentru a ma bucura de fiecare priveliste si pentru a imortaliza, din nenumarate perspective, fiecare cladire, strada sau… stanca. Acum insa, relaxata, cu siguranta ca oricand vreau, am Brasovul la picioare, constat ca, in ultimii ani de rezidenta aici, am descoperit mai putine lucruri despre orasul meu decat in scurtele incursiuni din trecut. De aceea mi-am propus ca in aceasta perioada de vara, cand orasul devine mai cosmopolit ca niciodata, sa imbrac vechea haina de turist si sa-l vad… altfel. Asa cum este el, in realitate. Fascinant si ofertant. Din toate punctele de vedere.

De exemplu, nu mi-a trecut prin cap pana acum niciodata ca Brasovul poate fi destinatia turismului… culinar (desigur ca exista si asa ceva, asa cum exista si turismul medical). Si nu ma refer la mai mult sau mai putin traditionalele sarmale, mici si mamaliga. Ok, la mamaliga am totusi ceva de comentat – daca este sub forma de bulz cu branza de burduf si servita undeva la stanele din jurul Branului, atunci, da, cu siguranta, se inscrie pe lista mea de preferinte gastronomice. Ma refer insa la Kürtőskalács (deloc romanesti ca origine, stiu, insa asta nu ii face mai putin apreciati, mai putini tentanti si mai putini gustosi), dar si la alte preparate care, desi poti fi gasite si in alta parte, aici au un gust aparte – o pizza pe vatra, o ciorba sanatoasa de fasole boabe cu prune afumate (da, ati citit bine) in paine sau o ciocolata de casa, preparata in laboratoare locale dupa retete belgiene… Mmmm, minunat!

Restaurant Sushi Master Brasov

Insa cheia de bolta a reprezentat-o pentru mine o descoperire recenta, absolut delicioasa, dar si sanatoasa! Ok, va intrebati ce poate fi extrem de gustos si care sa nu vina la pachet cu mustrarile de constiinta (ca ingrasa fii nd cea mai frecventa) sau cu cele pe care stomacul/ficatul ni le „comunica” cum stiu ele mai bine, prin dureri si indispozitii? Este foarte simplu. Ma refer la un inedit restaurant sushi Brasov.

Exact! In orasul de sub Tampa aveti posibilitatea sa va desfatati simturile cu o impresionta varietate de sushi. Recunosc ca nu sunt o impatimita (nici macar nu stiam ca-mi plac, desi am mai avut ocazia in trecut, destul de rar, ce-i drept, sa le apreciez gustul special), insa daca atunci cand servesti pentru prima data Nigri Creveti, Nigri Somn sau Nigri Tamago sunt acompaniate de Wasabi, Ghimbir murat, dar de si unul dintre cele trei tipuri de sosuri de soia, plus zambetul si rabdarea calma a personalului care iti explica cum se consuma aceste produse, cum sunt facute si, mai ales, ca este ok sa le mananci cu mana, daca betisoarele inca reprezinta pentru tine un mister, iar furculita – o impietate fata de delicatele preparate, ei bine, atunci stii ca ai nimerit exact acolo unde se nasc cele mai delicate povesti culinare japoneze – la restaurant Sushi Master Brasov (situat in Galeriile Carrefour, Calea Bucuresti, nr 107 si deschis de curand – februarie 2017, ca prima franciza din Europa a brandului Sushi Master).

Citeste articolul intreg aici.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *