Cu sau fara Manual de instructiuni…

Copiii nu se nasc cu instructiuni, asta se stie. De aceea viitoarea sau proaspata mamica este bombardata din toate directiile cu sfaturi si povete, fie ca acestea vin sub forma de carti sau de pe internet, fie de la mame, soacre, prietene, asistente medicale, moase sau doctori, toti impinsi de dorinta generoasa a transformarii sale instantanee in cea mai buna si experimentata mama care a existat vreodata (misiune imposibila, oricum!). Intentiile sunt bune, cunostintele necesare, iar rezultatul… un dezastru. O stiu din propria experienta.

Eram mai mult ingrozita decat informata. Si pe cat de mult imi dorisem sa-mi cunosc mai repede copilul timp de 8 luni, pe atat de mare era in ultima luna senzatia ca sta foarte bine acolo unde este, astfel ca iminenta nastere ma cam punea pe fuga (ma rog, daca as fi putut fugi; ce-i drept aveam alternativa rostogolirii la indemana). Ei, atunci mi-as fi dorit eu mai mult ca orice acele instructiuni. Sa ma fi lasat toata lumea in pace, doar eu, bebelusul si instructiunile sale. Personalizate!

De exemplu,

Cand Alex plange, tonalitatile sale diferite imi indica diferite cauze, dar care e care?

Bertoni-Lorelli - Leagan cu Copertina

Bertoni-Lorelli – Leagan cu Copertina

Raspunsul se afla in Manualul de instructiuni, pagina 1900, paragraful 1345, litera y: „Plansul prelung, fara lacrimi si monoton al lui Alex indica plictiseala. Vrea neaparat sa fie leganat si alintat. In bratele tale. La infinit. Sau in bratele celui mai comod balansoar, simplu sau electronic, un leagan sau un sezlong.”

Asa stiam si eu ce am de facut. Intram rapid cel mai complet magazin online pentru copiii marisuca.ro, ale carui produse sunt de calitate superioara, dar la preturi accesibile si corecte, si comandam de acolo unul dintre nenumaratele modele existente in stoc.

logo_marisuca

sau

Lampa de veghe

Lampa de veghe

Cand Alex nu vrea sa doarma, ce fac?

Simplu, iau Manualul, caut la pagina 678, paragraful 2300, literele u, v si x: „Agitatia lui Alex inaintea somnului este cauzata in aceasta situatie de lipsa unei lampi de veghe. Cumpara una in forma de girafa.” Si eu stiu ca trebuie sa intru pe marisuca.ro si sa-mi iau de acolo.

sau

Jane - balansoar cu vibratie

Jane – balansoar cu vibratie

Am treaba si Alex vrea companie.Ce solutie am?

Manualul e baza! Caut unde trebuie si ma lamuresc: „daca Alex vrea compania si atentia ta cand tu ai treaba, aseaza-l cu grija in Jane – Balansoar cu Vibratie Evolution pe care de-abia l-ai cumparat de la marisuca.ro si tine-l langa tine in timp ce-ti faci treaba”

Si gata, totul ar fi fost atat de simplu, iar relatia mama-bebelus mult mai armonioasa. Ce-i drept, partial lipsita de misterul descoperirilor, insa beneficiind din plin de asertivitate.

Cand l-am nascut pe Teo, lucrurile stateau deja altfel… nu mai aveam aspectul unei leoaice ranite, innebunita sa-si apere puiul si nici nu mai saream la gatul oricui mi-ar fi atins bebelusul. Dar chiar si acum, nu mi-ar fi stricat instructiunile acelea. Sa stiu sigur daca Teo vrea in patut, in balansoar sau sa se joace, daca plange de foame sau pentru ca il doare burtica.

In fine, de-abia la al treilea copil, situatia s-a normalizat in ceea ce privea atitudinea mea fata de acest miracol si chiar nu am mai simtit lipsa Manualului! Atunci, un pic mai relaxata, stiam deja sa intru pe marisuca.ro si sa comand de acolo absolut toate accesoriile de calitate si pentru Roby.

Cosatto - Scaun Auto MOOVA OOPSI DITSI

Cosatto – Scaun Auto MOOVA

Iar acum, odata depasita varsta „bebeluseasca” – asa cum zice Alex – perioada in care marisuca.ro ne-a fost alaturi si datorita carucioarelor, centrului de activitati, scaunelor de masa si a premergatoarelor celor trei cucuieti ai mei, tot de aici am comandat scaunelele de masina si costumele pentru Halloween-ul care tocmai a trecut, dar si pentru carnavalul din luna februarie de la anul. Si asta si pentru ca oricand gasesti zeci de produse in promotie.

marisuca.ro – pentru siguranta si confortul tuturor copiilor.

Sursa poze: marisuca.ro

12 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *