Cum poti folosi uleiul de masline in bucatarie

Uleiul de masline este un tip de ulei foarte sanatos, recomandat de specialisti datorita proprietatilor sale uimitoare. Totusi, majoritatea oamenilor a retrogradat uleiul de masline la salate si asezonari ocazionale. Uleiul de masline intensifica aroma mancarurilor si condimentelor, oferind o satisfactie mai mare apetitului si o aroma mai puternica. Proprietatile sale il fac un ulei sanatos, asa ca il poti folosi fara grija, uleiul de masline ar trebui sa fie un produs central in orice bucatarie. In Brasov gasesti ulei de masline de diferite tipuri la Selgros.

kitchen-cooking olive-oil-kitchen-basics-add-some-life-advjt3pl

Desi uleiurile de masline virgin si extra virgin sunt cel mai des folosite in preparate crude sau la temperaturi scazute, iar uleiurile de masline rafinate pot fi folosite si la temperaturi mai ridicate, pentru prajit, asta nu inseamna ca uleiurile de masline virgin sau extra virgin nu pot fi folosite la gatit, insa pe masura ce sunt incalzite li se pierde din aroma, asa ca sunt ideale pentru preparate ce nu necesita gatire. Pot fi folosite pentru armonie si crearea de arome intr-un preparat.

Uite cateva modalitati in care poti folosi uleiul de masline in bucatarie:

  • poti sa folosesti uleiul de masline in sosul pentru salata
  • poate fi folosit in marinade pentru carne, peste, pui si legume
  • poti sa adaugi un pic de ulei de masline cand ai terminat de gatit un preparat
  • poti sa il folosesti in loc de unt si margarina
  • poti sa faci un sos minunat cu ulei de masline, usturoi, fasole alba si diferite condimente
  • poti sa folosesti ulei de masline in prepararea cartofilor piure sau pentru cartofii copti

Ulei de masline multipurpose poate fi folosit in orice reteta, inclusiv in gatirea unor preparate la temperaturi inalte. Este, de asemenea, ideal cand vrei o aroma puternica, dar nu un gust intens de masline.

Diferitele tipuri de ulei de masline pot fi folosite in o multime de preparate in bucatarie. Asigura-te ca ai cel putin o sticla in bucataria ta – vezi oferta de ulei de masline de la Selgros.

Selgros Braşov

Produse alimentare şi nealimentare
Calea Bucureşti nr. 231 Braşov,
500299 , RO
Tel: 0268 307 000
Fax 0268 307 199

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *