Cum sa alegem castile de biciclete potrivite

Foarte putini oameni ar alege sa mearga cu o masina care nu are centuri de siguranta. Asa ca de ce am accepta sa mergem cu bicicleta fara sa purtam o casca corespunzatoare? Castile sunt o parte a echipamentului de bicicleta potrivite pentru toate conditiile. Numeroase tari au chiar legi care reglementeaza folosirea lor. In randurile urmatoare vom vedea cateva sfaturi pentru alegerea unui model de casca potrivit nevoilor tale. Casti de biciclete gasesti la Hypersport, potrivite oricarui stil de mers.

cyclist-attorney-mcallen-tx

Ce tip de bicicleta si ce stil?

Aceasta este prima intrebare pe care trebuie sa o avem in minte atunci  cand ne indreptam privirea spre rafturile unui magazin de biciclete. De obicei, aceste produse se produc in trei mari stiluri: sport (sau multi-use), pentru sosea si pentru munte. Toate sunt concepute pentru a proteja capul ciclistului in cazul unui impact, fiind usoare si confortabile. Diferentele  constau in aspecte legate de greutate, ventilatie si design; de asemenea, modelele pentru munte (downhill, 4x, enduro) au spatiu pentru ochelari, protejeaza mai bine spatele capului si sunt mai bine prinse.

Gaseste marimea potrivita

Exista casti ce sunt disponibile intr-o singura marime – ajustabila. Altele vin in dimensiuni standard – Small, medium, large sau xl. Tine cont de circumferinta capului, zona de deasupra sprancenelor si de specificatiile producatorului (exprimate in centimetri). Cat despre copii, majoritatea acestora au o marime de aproximativ 46-57cm. Daca tu consideri ca esti intre marimi, nu se recomanda alegerea numarului mai mare, ci a celui mai mic.

Ajusteaza corect pozitia castii

Aproape toate castile de bicicleta permit reglarea acesteia prin intermediul unei rotite, in spate. Acest inel determina marima castii. Curelele pentru barbie sunt, de asemenea, ajustabile. Alteori, pot exista si captuseli interioare (bureti) de diferite dimensiuni, ce se pot schimba cu usurinta.

Casca ar trebui sa fie stransa pe cap, sa nu joace, sa  fie inclinata corect, la aproximativ doua degete fata de sprancene (incat fruntea sa fie protejata).

Pentru a gasi acum modelul potrivit de casca, aloca-ti un timp suficient si nu te grabi. Pana la urma e una dintre cele mai importante parti ale echipamentului tau, pe bicicleta. Un magazin cu zeci de casti de biciclete gasesti aici.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *