De ce merita sa citesti carti despre mistere

Fa urmatorul experiment mental: te trezesti dimineata, iti bei cafeaua sau ceaiul dupa care mergi la munca sau la scoala. Stai acolo o jumatate de zi dupa care te incorci acasa. Repeta acest proces de inca cinci ori. Nu suna foarte palpitant, nu-i asa? Ei bine, poti scapa de aceasta monotonie foarte usor. Nici nu trebuie sa parasesti casa! Intra pe net si comanda-ti niste carti despre mistere si vei avea o nisa de scapare din monotonia saptamanilor.

 books

Odata ce ai pus mana pe o carte despre mistere, deja incepi sa ii simti aura. De obicei, cartile despre mistere trateaza subiecte ce au de-a face cu necunoscutul sau chiar si cu ocultul. Cartile mele preferate despre mistere sunt cele politiste moderne. Carti precum Fata cu un dragon tatuat de Stieg Larsson sau clasicele povesti ale lui Agatha Christie precum Zece negrii mititei au reusit mereu sa ma tina cu sufletul la gura dupa o zi lunga la munca. Dar poate cartea mea preferata despre mistere este faimosul roman al lui Umberto Eco, Numele trandafirului. Acesta din urma a reusit sa ma tina in casa un weekend intreg dar mi s-a parut ca am calatorit peste tot impreuna cu protagonistii.

Desigur, multi oameni prefera cartile despre mistere care au de-a face cu subiecte despre supranatural. Aceste carti despre mistere ofera acel „condiment” pe care multa lume il cauta. Acestea nu trebuie sa fie neaparat horror, dar au acel „ceva” care le face foarte cautate de iubitorii cartilor despre mistere. Un exemplu bun de autor de carti despre mistere este si Dan Brown, acesta reusind sa creeze un univers plin de mistere intr-atat de credibil incat multa lume a considerat povestile scrise de acesta ca fiind adevarate.

Cartile despre mistere vor reusi sa te arunce intr-o noua lume, una in care monotonia a disparut impreuna cu victima criminalului pe care il vei urmari.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *