Despre coaching si necesitatea sa

Interviu cu unul dintre cursantii scolii de coaching Wisdom Coaching

Ce urmeaza sa spun este un cliseu, dar contine un adevar de necontestat: viata nu este simpla si orice sprijin, sfat sau ajutor este binevenit, cat ar fi de mic. Cu atat mai mult cred ca daca acesta vine din partea unor persoane profesioniste in coaching, este unul real si consistent, menit sa imbunatateasca modalitatea de a aborda orice problema. Am spus „cred” pentru ca inca nu am avut ocazia sa urmez un astfel de program, dar am avut ocazia sa cunosc persoane carora viata le-a fost influentata pozitiv de participarea la programele de coaching derulate de absolventi ai scolii „Wisdom Coaching”. Pentru mine este o ocazie sa imi confirm parerile si un pas preliminar inainte de a lua decizia de a ma dezvolta intr-o directie sau alta. De aceea, azi am rugat-o pe A. M. sa stam de vorba si sa-mi impartaseasca mai multe din experienta sa in cadrul „Wisdom Coaching”.

Cum ai aflat despre Wisdom Coaching si ce te-a determinat sa intri intr-un program de coaching?

Total intamplator, am cunoscut un coach extraordinar, dispus sa ajute neconditionat. Iti poti imagina ce noroc incredibil, si acum am momente in care ma intreb ce am facut sa merit asta. Ea mi-a facut mai multe recomandari de o valoare profund umana, printre care s-a aflat si aceea de a lua legatura cu Wisdom Coaching, problemele pe care le aveam neintrand in aria ei de activitate.

Tot ea mi-a dat, spre lectura, si cartea „The God in Coaching”, care prezinta abordarea scolii, in care m-am regasit 100%, aceea de a derula un proces de dezvoltare personala pe toate planurile: mental, spiritual si fizic. Am intrat pe site-ul scolii, am trimis un mail catre una dintre adresele gasite in pagina de contact si acesta a fost inceputul unei frumoase prietenii cu unul dintre coachii de acolo. Exact cum se spune, daca este sa se intample ceva, aproape ca vine de la sine. Asa a fost si in acest caz.

Cat timp ai fost in acest program?

Am inceput in luna iulie, sedintele derulandu-se, in medie, o data pe saptamana. Probabil ca programul se va incheia la inceputul anului viitor, la un termen pe care il voi agrea impreuna cu coachul meu.

Cat de mult s-a schimbat modul tau de a aborda diferite situatii in viata (in special cele stresante, problematice, istovitoare, complicate) de cand ai intrat in acest program?

Am inceput sa am mai multa incredere in resursele mele interioare si simt ca intuitia mea este mult mai activa. Mi s-a intamplat in decurs de 2 zile, in doua discutii, sa ma gandesc la un cuvant inainte ca acesta sa fie rostit de interlocutorul meu.

Fiecare sedinta mi-a adus ceva esential pentru viata mea. Ca sa iti dau doar cateva exemple, in una dintre ele, mi-am definit scopul vietii, care este menirea mea pe acest pamant, la o alta sedinta am identificat si eliminat cel mai mare blocaj personal legat de obiectivul meu de a avea o familie fericita si l-am inlocuit cu o convingere pozitiva. Nu stiu cum ti se par tie, dar pentru mine sunt lucruri de baza, importante pentru a construi ceva solid, stabil, puternic. Ceea ce mi se pare fantastic este ca subconstientul, constientul si supraconstientul sunt aliniate si ceea ce rezulta in urma sedintelor reprezinta directii asupra carora sunt de acord toate aceste trei planuri. Daca iei o decizie doar in plan mental, o faci degeaba daca nu ai sprijinul subconstientului, care este mult mai puternic decat mintea constienta.

Cui ai recomanda si de ce sa urmeze un astfel de program?

Un astfel de program este benefic oricui, de la adolescenti pana la adulti. Asa cum spune coachul meu, putem invata si atinge potentialul maxim printr-un demers constient de dezvoltare (iar coachingul de tip Power Coaching este potrivit pentru acest lucru) sau din greseli (iar coachingul poate interveni pentru a ne sprijini sa depasim blocajele sau incurcaturile ivite in urma lor si sa ne ajute sa privim clar spre viitor). In una dintre aceste categorii se regaseste oricare dintre noi, nu-i asa? Se poate lucra focusat pe o anumita problematica din sfera profesionala sau personala, sau poate fi avuta in vedere aducerea la un echilibru al mai multor aspecte din viata (de la sanatate, la viata sociala, finante, cariera, familie, spiritual sau mental).

Multumesc mult pentru toate aceste informatii, m-ai ajutat sa inteleg mai multe despre coaching si despre rolul sau in viata oricarui participant la un astfel de program.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *