Folosirea produselor bio: directia in care trebuie sa mergem

In ziua de azi substantele chimice nocive se afla in tot ce consumam, de la alimente la produse de ingrijire. Pe langa poluarea cauzata de defrisarile in masa si de lipsa unei strategii ecologice, corpul nostru mai trebuie sa se lupte si cu substantele nocive din produsele alimentare si cele de ingrijire personala. Ce e de facut?

Trebuie, pe cat posibil, fiecare dintre noi sa ne informam asupra amenintarilor aflate in produsele pe care le consumam, fie ele alimentare sau nu. Asadar, trebuie in primul rand sa aflam care sunt acele substante nocive si ce fel de reactii creeaza ele in timp, iar dupa ce le cunosti, sa studiezi cu atentie ingredientele produselor pentru a le putea evita. In ceea ce priveste produsele alimentare stim in mare care sunt nocive pentru noi, iar pentru a manca sanatos putem oricand sa alegem produsele de la piata, sau char sa le cultivam noi.

Cu toate aceste nu toata lumea cunoaste impactul puternic al substantelor nocive din cosmeticele de pe piata. Eu eram constienta de toxinele pe care le puneam pe mine in timp ce imi “ingrijeam” corpul, dar nu stiam ca un procent de 60% din aceste substante ajung in corpul nostru si ne pot afecta chiar si organele (nu doar pielea!). De cand am aflat acest lucru am cautat magazine de cosmetice bio de unde sa ma aprovizionez – am dat online peste Bioki.ro, un magazin de cosmetice bio cu game deosebite pentru ingrijirea intregului corp.

bioki

Eu imi cumpar cosmetice bio online, dar alimentele le iau de la piata sau le aduc de la tara. Incerc pe cat posibil sa mananc mai sanatos, dar in acelasi timp sa imi ingrijesc si corpul asa cum trebuie: cu produse bio.

Tu ai incercat vreun produs bio/organic pana acum? Te sfatuiesc sa incerci si tu sa iti schimbi putin stilul de viata cu astfel de produse si sa urmaresti reactiile pe corpul tau – eu cred ca te vor convinge!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *