Implant pentru parinti

Parintii sunt oamenii care ne iubesc cel mai mult pe lumea asta. Nu conteaza de cate ori ii ranim, de cate ori nu le ascultam sfaturile, de cate ori ii lasam singuri, ei tot ne iubesc. E o lege ciudata, inexplicabila a naturii. De parca acolo, undeva adanc in pantece a crescut un copil cat o neghinita si langa el o iubire mai mare si mai puternica ce avea sa tina toata viata. Nu e valabil doar pentru mame. Si tatii au ceva special pentru noi chiar daca nu o arata. Ei cred ca e masculine, dovada de mascul fioros daca isi ascund dorinta de a se prosti in fata copiilor, de a-i alinta sau de a-i lua in brate. In momente de cumpana, momente cruciale din viata noastra isi arunca departe hainele de indiferenta si devin parintii iubitori pe care ne asteptam de mult timp sa-i vedem.

dentist

Pai nu era tata cel care ma tinea pe umeri cand eram mica in timp ce urca ulita spre casa bunicii? Nu fugea el cu mine prin curte? Nu ma plimba cu bicicleta si eu ii ziceam mereu “mai repede!”? Nu m-a tinut el de saua bicicletei si ca un siret ce era, nu m- a anuntat ca imi da drumul trezindu-ma ca merg singura pe bicicleta? Nu m-a scos el din sant la prima cazatura? Radeam si eram fericita desi cu un genunchi julit. Nu mi-a adus el mere de la munca, nu i-a cerut el voie sefului  sa culeaga mere pentru copilul lui? Multe gesture m-au emotionat pana la lacrimi. Niciodata nu i-am spus ce gandesc cu adevarat. Uneori ne e greu sa le multumim parintilor pentru ceea ce fac pentru noi. Multumim strainilor pentru ca ne dau voie sa intram inaintea lor, pentru ca ne tin usa sau pentru ca ne servesc cu cafeaua la terasa, dar uitam, ni se pare artificial, sa le multumim parintilor pentru tot ceea ce fac pentru noi. Luam totul de parca asa ar trebui. Adevarul e ca nimeni nu este obligat sa aiba grija de noi si sa ne ajute la orice pas.

Am incercat de-a lungul timpului sa ii ajut. Mamei ii aduc flori, haine si mancare, cu tata e mai dificil. Desi un pachet de tigari l-ar face fericit o zi, cred ca merita ceva mai bun, mai rafinat. Ma gandesc de la o vreme, sa ii platesc servicii de stomatologie. Din cauza muncii grele pe care o face de 33 ani a ramas fara dinti. De fiecare data cand ma uit in oglinda la zambetul meu ma intristez pentru el. De ce? Pentru ca mama mi-a zis ca am dintii lui. Asa ca m-am gandit sa ii platesc un implant dentar. Nu stiu ce o sa zica, daca o sa fie incantat sau nu, dar eu stiu ca o sa arate mult mai tanar si o sa fie mai fericit la fiecare masa. Mama crede ca o sa fie ok. Tata nu are frica de dentist. Mi-a povestit cum i-a fost scos un dinte cu clestele acum vreo 20 ani, deci nu e problema acum cu atatea facilitati pe care le ofera clinicile moderne.

O prietena mi-a zis ca a fost la Cris Smile acum o saptamana si era foarte incantata de cele petrecute acolo tinand cont ca ei ii e atat de frica de dentist incat anul trecut am sunat eu sa-I fac o programare doar sa nu o mai aud de durere de masele. Ii era atat de frica incat a preferat sa adoarma plangand decat sa se duca sa se trateze.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *