Punte sau implant?

Dantura este un element fundamental al frumuseții, al aspectului. Orice femeie știe că un aspect îngrijit, dar o dantură dezastruoasă îi va scade șansele în ochii oricărui bărbat. Deși nu este un element sexi, zâmbetul cariat scade sex appealul în ochii oricărui bărbat. Este valabil și pentru bărbați: este puțin probabil ca o femeie atrăgătoare să mai dorească să sărute un bărbat cu un zâmbet înnegrit de carii. O dantură cu probleme vizibile indică o lipsă de respect de sine și de grijă pentru aspect.

Femeile caută bărbați care au grijă de aspectul lor, care impun respect prin prezență. Se spune că bărbații se îndrăgostesc de ceea ce văd, iar femeile de ce aud. Cum să își mai apropie o femeie urechea de o gură despre care presupune că are o respirație urât mirositoare? Se știe că dinții și măselele cariate nu produc doar disconfort la masticație, ci și un miros neplăcut datorită resturilor alimentare care se strâng în locul afectat.

Ajunși într-un final la stomatolog, atât femeile, cât și bărbații constată că situația este mai gravă decât credeau și că extracția dintelui afectat este singura soluție. Este nevoie de aproximativ 30 zile pentru ca locul să se vindece înainte să se mai facă vreo intervenție. Singurele soluții pentru a avea un dinte nou în locul celui pierdut sunt puntea dentară și implantul dentar.

Dental-Praxis

Puntea dentară este o construcție fixă care este formată din două părți interconectate. Prima componentă este reprezentată de doi stâlpi de susținere, iar a doua din dintele fals care va înlocui dintele extras. Cei doi stâlpi de susținere sunt de fapt două coroane dentare cimentate pe dinții adiacenți dintelui lipsă. Pentru a fixa coroanele, stomatologul trebuie să înlăture o parte din suprafața dinților. Înainte de a fixa dintele fals se ia amprentă pentru dinte, uneori chiar se pune o construcție de probă pentru ca pacientul să se acomodeze cu noua construcție. Este nevoie ca pacientul să meargă la clinică de mai multe ori. Pentru a putea beneficia de punte dentară trebuie ca dinții adiacenți să fie sănătoși, să aibă rădăcini bune. Un alt avantaj al punții dentare este faptul că poate înlocui până la 3 dinți sănătoși și că poate fi construită în extensia unui singur dinte sănătos de lângă s-au extras doi dinți. Este valabil și pentru măsele.

A doua soluție este implantul dentar. Implantul dentar presupune ca dintele lipsă să fie înlocuit de unul fals fără a afecta dinții adiacenți. Pentru a beneficia de un implant trebuie ca osul alveolar să fie sănătos. Stomatologul va lucra în 3 etape pentru a-ți crea un dinte similar în funcționalitate și aspect celui pierdut. Prima etapă presupune implantarea unei rădăcini artificiale în osul alveolar, apoi se coase cu fire de sutură. Totul se face sub anestezie locală, deci pacientul nu va simți nimic. Este normal ca după 3 ore, când anestezia nu mai are efect, un ușor disconfort să apară. A doua etapă presupune instalarea bontului protetic, iar ultima atașarea coroanei dentare. Aceasta este cea care dă impresia unui dinte natural. Este bineștiut faptul că implanturile dentare au o durată îndelungată de viață și o rată de succes de 95%. Materialul din care este construit este bio-compatibil ceea ce asigură o integrare perfectă în organismul pacientului.

Fie că alegi puntea sau implantul, singura alegere care contează este faptul că alegi să zâmbești din nou!

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *